Tuesday, 28 January 2014

Alfalfa Shaklee

Apa yang bestnye Alfalfa Shaklee ni???

1. Kaya dengan vitamin dan mineral. Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang. Juga mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa Shaklee turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak dan Antioksidan.
2. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protien, dan karbohidrat.
3. Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah

LAGIIII....

Jom TERJAH 20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan:

1. Merawat gangguan PENCERNAAN
2. Mengawal KOLESTROL dalam darah
3. Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4. Mengurangkan risiko penyakit JANTUNG dan strok
5. Bagus untuk pesakit DIABETIS kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6. Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7. Mengurangkan simptom MENOPOUS
8. Merawat ASTHMA dan lain-lain masalah pernafasan
9. Merawat masalah SEMBELIT
10. Menyahkan toksik dalam tubuh
11. Mengurangkan kesakitan OTOT dan sendi
12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13. Membantu masalah penghadaman
14. Membantu memperBANYAKkan SUSU ibu
15. Mengurangkan masalah pundi kencing
16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan HATI
17. Meningkatkan kesihatan PROSTAT
18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19. Menghangatkan hubungan suami isteri
20. Membantu tingkatkan KESIHATAN LELAKI

Hubungi segera 019-4004083 - AIN 



SET KECANTIKAN SHAKLEE











   

Nak kecutkan jerawat??? nak putih berseri??? nak...nak...n nakkk???hahha...dengan shaklee je xpyah susah2 makeup tebal2...kulit cantik sihat luar dan dalam...jerawat pon cepat je kecut...nak2 lagi tyme PMS...naik jerawat batu yg sakit tu...cepat je hilang...xcaye?CUBA DULU... 

Kenapa SET KECANTIKAN SHAKLEE ni bestt???

 Kebaikan dan fungsi Vitamin C
-Membantu pembentukan kolegen yang penting untuk menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Kolagen adalah sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit.
-antioksida yang baik
-membantu pulihkan sel akibat luka / jerawat.

 Kebaikan dan fungsi Vitamin B Complex
-Mengandungi B2 iaitu Riboflavin yang dikenali sebagai beauty vitamin.
-Bagus untuk kulit berminyak, whiteheads, blackheads, parut dan kulit kering.
-atasi kelesuan

 Kebaikan dan fungsi Vitamin E
-anti oksida yang penting untuk melawan radikal bebas dari memusnahkan sel
-anti aging vitamin
-merawat dan mencerahkan parut
-membantu kemusnahan vitamin A dan C
-membantu penyerapan oksigen

Hubungi segera di 019-4004083 AIN atau inbox msg anda @ Shaklee The Best 

ESP


 Macam CANTIK JE....macam COMEY JE.... B)

Hahaha...bukan macam je ye...dan bukan macam-macam ye...ni betol2 cantik betol2 comey...gebu..halus mulus kulit tu.....

NOTE:: Macam mana nak cantik n comel gebus dgn Shaklee...haa...belom cuba belum tau...serbuk ajaib dari Shaklee...nak tau apa kelebihannye serbuk ajaib shaklee a.k Energizing Soy Protein 

 KELEBIHAN ESP SHAKLEE 

1- Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri.
2- Membantu memudarkan & menghilangkan parut jerawat.
3- Memberi tenaga berpanjangan sepanjang hari.
4- Menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
5- Menganjalkan kulit dan payudara yang kendur.
6- Memberikan rasa kenyang yg lama/cepat kenyang & membantu dlm penurunan berat badan.
7- Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu.
8- Memekatkan susu ibu sekaligus menjadikan bayi cepat kenyang.
9- Membantu perkembangan fetus dalam kandungan.
10- Memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum.
11- Meningkatkan tahap kesuburan sekaligus meningkatkan peluang untuk hamil.
12- Menyokong kesihatan imunisasi badan.
13- Mengawal paras kolesterol & kesihatan jantung.
14- Meningkatkan taraf kesihatan supaya lebih baik.
15- Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein.
16- Membantu mengekalkan kepejalan otot/ mengelakkan kulit menggeleber.
17- Membantu mengekalkan paras gula dlm darah yg normal.
18- Membantu mengekalkan tahap kolestrol yg normal.
19- Pengambil ESP biasanya sihat menyeluruh.

Hubungi segera di 019-4004083 AIN atau inbox msg anda Shaklee The Best 

ALFALFA SHAKLEE BUY 6 FREE 1


xxx ALFALFA SHAKLEE BUY 6 FREE 1 xxxx

Pastikan!!! dapatkan yang original dengan harga yang sangat berpatutan...jika ada sebarang pertanyaan dan kemusykilan, boleh hubungi saya...jom dapatkan ALFALFA dengan harga istimewa dan setiap pembelian daripada saya, anda berhak mendapat khidmat konsultasi percuma !!! dan....banyak lagi...syhhh...pm saya kalau nak tau lebih lanjut...

 019-4004083 (SMS/WHATSAPP) - AIN
 pm inbox https://www.facebook.com/niniey.nurain
 pm fb page https://www.facebook.com/pages/Shaklee-The-Best/167709916763744#

Nak share lagi kat korang sEmua....

xxx Keistimewaan Alfalfa Shaklee xxxx

1. Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
2. Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
3. Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji
4. Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
5. Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit
6. Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.
7. Membersihkan hati
8. Membantu melengkapakan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang

Nak share lagi....ALAMAKSS...panjang sgt statusnye....sapa nak tau lagi....cepat2 pm ye...inn shaa ALLAh...sampai habis saya share...from A to Z...so...jangan tunggu lagi...JADILAH PENGGUNA BIJAKSSSS!!!!

Zinc Complex


 Zinc Complex 

 KENAPA Zinc Shaklee sangat penting dalam kesuburan lelaki dan wanita??

Ingin tahu KENAPA???

B) Zinc memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostate, thyroid yang tidak aktif.

B) Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan – Istilah yang di gunakan adalah “Below the level of technical sterility” bermaksud di bawah paras kesuburan. Ia mempengaruhi bilangan sperm (sperm count) dan pergerakannya (sperm motility).

KESIMPULANNYA, zinc ni memang penting untuk kesuburan.
Produk makanan kesihatan @ supplemen zinc complex shaklee memang the best...nak tau cuba dulu... 

xxxxxx 019-4004083 - AIN xxxxxx


Vita Lea

 Vita Lea  

 KENAPA VitaLea Shaklee penting dalam kesuburan lelaki dan wanita??

Ingin tahu KENAPA???

 VitaLea sangat penting bagi memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi.

 Rata-rata pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas pelbagai sebab dan masalah.

 Vitalea @ multivitamin shaklee sangat UNIK kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.

Tak hairan la Vitalea jadi favourite ramai...bukan saja jadi rebutan utk set kesuburan...set menyusu...set berpantang...set pelajar yang nak cergas nak hilangkan ngantok...dan banyak lagi...semuanya grabb vitalea yg memang best ni...BELOM COBA BELOM TAU!!!

xxxxxx 019-4004083 - AIN xxxxxx




B Complex

 B Complex  

 Bercakap soal B Complex terbaikk dari shaklee...KENAPA B Complex ni menjadi salah satu supplemen untuk kesuburan...FULAMAKK mukadimah...nak tau KENAPA???

~ Ianya paling penting untuk elak kemurungan (anti-stress).

~ Bila boleh control stress...ianya dapat menstabilkan hormon.

~ Uniknya vitamin b shaklee ialah, ianya turut mengandungi Folic acid dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.

Sapa nak cantik...nak subur...nak sihat...all in one kasi package...

xxxxxx 019-4004083 - AIN xxxxxx




Vitamin E

 Vitamin E  



 Vitamin E Shaklee terbaik dalam meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita...KERANA....

1- Vitamin E membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita.
2- Uniknya Vitamin E Shaklee kerana turut mengandungi Selenium manakala vitamin E kebanyakkan di pasaran adalah dijual berasingan dengan selenium.
3- Ia juga sangat bagus untuk jantung. Dalam waktu yang sama ia juga boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron.

 Ada lagi...!!!


Pelbagai fungsi serta kebaikkan Vitamin E Shaklee

1- Cuba tengok pada botolnya tertulis d-alpha tocopherol - tanda "d" bermakna ianya semulajadi, tanda "dl" ialah tanda vitamin e sintetik/buatan(sekadar sharing info). KENAPA perlu semulajadi?? kerana kadar penyerapannya adalah lebih baik sekurang2nya 2x ganda berbanding vitamin e buatan. Dengan itu, ianya lebih jimat...bukan saja jimat kos supplemen...kulit pon glowing...extra 101 additional advantages uolss...

2- Vitamin E Complex mengandungi vitamin e(d-alpha tocopherol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin e.

3- Setiap kapsul gel lembut memberikan:

~ 400IU Vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
~ Membantu dalam memelihara kesihatan baik.
~ Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.

4- Vitamin E Shaklee telah diperbaharui dengan tambahan GRAPE SEED EXTRACT, memberikan 20x lebih kuasa dari vitamin e biasa dan 50x lebih kuasa dari vitamin c.

Takmau cakap banyak....sapa nak try...hubungi segera...
Inshaa allah...hasil yg terbaik untuk hambaNya yg bersabar...

xxxxxx 019-4004083 - AIN xxxxxx

AJHT


Sakit sendi?? Sakit lutut hingga tak tertangggung?? Dah cuba macam2 ubat tapi masih belum sembuh?? Meh cuba AJHT plak!! 5 hari dah rasa kesan tauuu!!























 Kelebihan pengambilan AJHT:

1) Menyokong keselesaan sendi 
Ekstrak Boswellia memberi extra keselesaan sendi dengan menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ia juga anti-radang yang semulajadi.

2) Bertindak sebagai kusyen
AJHT menbantu mengekalkan tulang rawan. Kandungan ekstrak jagung merupakan sumber kepada glukosamina (bahan binaan utama bagi membina tulang rawn dan melincirkan sendi). Ia juga ditemui di dalam tendon dan ligamen

3) Memelihara tisu penyambung
Kandungan zink, tembaga, mangan dan vitamin C boleh memelihara tisu penyambung supaya sentiasa sihat. Kandungan ini jugalah yang membekalkan nutrien bagi menyokong kolagen dan tisu peyambung lain yang memberi kekuatan kepada struktur sendi.

 Berminat??
Jom order dgn HOTT PRICEE dgn saya!!

Pm/Sms/Whatsapp 019-4004083 (AIN 1023101)

GLA Complex

 GLA Complex  


Today's sharing....info tentang GLA Shaklee yang sememangnye best...terutama skali
pada kaum wanita....KENAPA???

Banyak kebaikkannya dalam membantu meningkatkan kesuburan wanita...harus diingatkan...!!! cara pemakanan supplemen yang betul akan beri effect yang positif...SO, pastikan beli dengan pengedar yang betul dan dapatkan guide yang betul ye...kalau betul caranya...INSHA ALLAH...kalau orang lain berjaya, kenapa tidak kita kan... 

KENAPA GLA SHAKLEE NI BEST??

1) membantu mengatasi masalah haid tidak teratur.
2) membantu menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti. 3) menstabilkan hormon wanita.
4) mengatur pusingan haid supaya normal.

Ni dari segi kesuburan...banyak lagi kebaikkannya...NAK CUBA??
:: 019-4004083 AIN :: Sedia Membantu.... 





CoQ Health

 CoQ Health  

COQHealth...hebat namanya sehebat kesannya pada tubuh kita...hehe...nama disebalik COQHealth ialah Coenzim Q10 atau CoQ10 iaitu bahan yang ditemui dalam semua sel-sel badan. 

Semakin meningkat usia, CoQ10 semakin kurang dihasilkan dan kajian menunjukkan bahawa memakan CoQ10 tambahan mempunyai manfaat kesihatan, termasuk meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita.




 Untuk KESUBURAN WANITA:

Faktor yang boleh menjadi pergantungan utama telur wanita pada CoQ10 ialah untuk tenaga. Proses pengeluaran telur, ovulasi dan perkembangan embrio di kalangan wanita mengambil sejumlah tenaga dan memerlukan CoQ10 yang merupakan sumber utama tenaga untuk penguncupan otot dan pengeluaran protein. Semakin meningkat usia, badan menghasilkan kurang CoQ10 sekali gus menjejaskan kesuburan kita.

Teori ini disokong oleh penemuan positif dalam penyelidikan di Kanada pada tahun 2009 yang telah menunjukkan subjek kumpulan ujian diberikan suplemen CoQ10 menghasilkan lebih banyak dan lebih baik telur yang berkualiti, mencatatkan kadar kehamilan yang tinggi dan kelahiran anak-anak yang lebih ramai daripada orang-orang yang tidak menerima CoQ10.

 Untuk KESUBURAN LELAKI:

Kesuburan lelaki juga dipengaruhi oleh tenaga yang menurun akibat protein membentuk sebahagian besar sel-sel sperma dan bergantung kepada CoQ10. Kajian menunjukkan bahawa punca utama kemandulan lelaki termasuk jumlah sperma yang rendah dan kualiti sperma yang kurang. Mempunyai ciri-ciri antioksidan yang kuat untuk menangani masalah-masalah ini menjadikan CoQ10 bermanfaat untuk kesuburan.

Fungsi antioksidan adalah melindungi telur dan sel sperma daripada kerosakan oksidatif yang membawa kepada kematian sel. CoQ10 dapat meningkatkan kedua-dua air mani dan sel sperma dan meningkatkan pergerakan sperma.

Nak cuba??
:: 019-4004083 AIN :: Sedia Membantu.... 

Alfalfa Complex

 Alfalfa Complex  



19 Kebaikkan Alfalfa yang WAAJIB anda tahu !!! 

1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
5. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat athma, resdung
9. Mencuci usus bagi membuang toksik, boleh jugak mkn utk buang lemak berlebihan
10. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan


12. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
13. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
15. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
19. Membuang angin dalam badan

Dan banyak lagi...nak...nak...dan nak...cuba dulu baru tahu...
:: 019-4004083 AIN :: Sedia Membantu.... 

Monday, 27 January 2014

Peppermint-Ginger Plus

 Peppermint-Ginger Plus 

Stok laris dipasaran...susah nak wujud sebab laku habis....haa...KENAPA laris habis PGP ni...nak tau x??

13 Kebaikkan Peppermint-Ginger Plus for shared 

1. membantu mengurangkan rasa loya
2. membantu masalah morning sickness (especially wanita mengandung)
3. memberi kesan lega pada perut (ketidakhadaman)
4. membantu melancarkan sistem penghadaman
5. melegakan sakit perut
6. membantu mencuci usus dan perut
7. membantu melegakan kembung perut dan flu
8. membantu melegakan tekak, batuk dan sendawa
9. membantu mengurangkan masalah gastrik
10. membantu mengurangkan masalah pedih ulu hati
11. membantu mengurangkan masalah angin dalam badan
12. melegakan sakit ketika haid
13. membantu masalah mabuk laut dan mabuk darat

Tudia...rugi sapa xgrab...sementara stok still fresh n still in market...cepat2 grab ye...boleh ganti Herb-lax sebagai supplemen detox anda!!!
:: 019-4004083 AIN :: Sedia Membantu....